Tuesday, August 6, 2019

Netflix Kena Hack dan Cara Penyelesaian

Sejak beberapa bulan yang lepas topik Netflix menjadi perbualan hangat atas sebab akaun Netflix yang mudah kena hack dengan orang lain.

Netflix Kena Hack dan Cara Penyelesaian
Netflix banyak cerita best


Kadang-kadang sebenarnya salah sendiri sebab password yang terlalu simple sehingga mudah diceroboh oleh orang lain. Dan kadang entah macam mana tertekan plan lain kemudian tetiba bgtau netflix kena hack..

Macam mana nak tahun akaun kena hack?

Bahagian account check recent device streaming activity Kemudian checklah tempat yang selalu korang tengok.. kalau tempat korang kawasan perak dan kedah je dan tak ada tempat lain selain itu maka selamatlah tapi kalau ada selain dari Perak dan Kedah macam Kuala Lumpur kebarangkalian kena hacked tu ada dan segeralah tukar password. 

Netflix Kena Hack dan Cara Penyelesaian
Boleh tengok kawasan yang kita tengok Netflix

Cara Penyelesaian Bila Netflix kena Hack

Ini pula ada beberapa kes yang tetiba duit kena telan dari harga kebiasaan atau berlaku banyak transaksi bolehlah hubungi Netflix. 

1. Go to netflix Help website :
https://help.netflix.com/en/

and Call Netflix Toll Free Line at : 1800-818-767

2. Bagitahu customer service yang account kena hack
3. Dia akan minta email kita, so berikan email kita yang di hack tu

4. Customer service operator tu akan suruh kita tukar password on the spot, so kena ada handphone / laptop / tab di sisi on standby

5. Ubah password yang mempunyai gabungan Huruf besar, nombor dan aksara

6.Terpulang kepada korang nak tutup account tu dan buka account baru ataupun tak. Macam saya, saya suruh dia tutup account tu je, untuk buka account lain. Dapat 30 hari percuma bila sign up account baru kt Netflix

7. Netflix akan refund duit yang kena hack tu so dont worry. itu bergantung pada nasib kalau dapat tu luckyla jawabnya,