Wednesday, February 14, 2018

Best Sangat ke Movie Black Panther

Black Panther yang sepatutnya keluar wayang pada 15hb ni telah keluar wayang lebih awal 2 hari sebelumnya pada 13hb ni. Memandangkan tak ada movie yang best jadi mungkin wayang telah menayangkan lebih awal 2 hari dari tarikh sebenar ditayangkan.

Best Sangat ke Movie Black Panther
Movie Black Panther 

Jalan Cerita Movie Black Panther

Kisah ini mengisahkan satu kawasan yang dipanggil wakanda hasil gabungan beberapa puak. Wakanda merupakan salah satu tempat yang satu dunia memang tak tahu kewujudan tempat dan Wakanda mempunya yang jauh lebih bagus berkenaan dengan teknologinya terutama Viabranium. Merupakan logam yang paling kuat di seluruh dunia. 

Namun salah satu Logam tersebut telah dicuri oleh orang luar. 

Jadinya Black Panther atau T'Challa cuba untuk mencari mereka yang mencuri logam vabranium..

Selain itu, berlaku pergelutan kuasa rasa antara Black Panther dengan sepupunya.. Dalam perebuatan kuasa Black Panther kalah dan dibuang ke dalam air terjun yang tinggi. 

Best Sangat ke Movie Black Panther
sepupu merebut kuasa raja

Jadinya dapat ke Black Panther merampas balik kuasa Rajanya dari sepupunya yang penuh dendam?

Best Sangat ke Movie Black Panther
Perlawanan bagi merebut kuasa raja.

Ulasan Movie Black Panther

Kalau tengok jalanc cerita ni memang dah boleh expect dan agak tipikal dengan kisah perebutan kuasa melalui plot twisted yang menarik serta dendam kesumat antara persaudaraan.

Namun apa yang menariknya kat sini adalah suasana Wakanda itu sandiri dan aksi yang dipaparkan dalam movie ini.. Lain dari tipikal movie marvel.

Dari situ memang terpaku dengan suasana wakanda itu sendrii slang dorang bercakap menjadikan cerita ini menarik ditambah pula dengan CGI yang memang mantapp walaupun ada sedikit yang kita boleh tahu ini nampak karton sikit..

overall memang best cerita ini memang rekomend kalau sesiapa yang nak pergi tengok. 

Bagi 9/10 bintang untuk movie Black Panther