Thursday, December 21, 2017

Ulasan singkat Movie Star Wars The Last Jedi

Movie Star Wars The Last Jedi - baru sekarang ada kesempatan nak tulis pasal star wars yang terbaru the last jedi.. Antara movie yang sangat dikenali orang ramai dan banyak pengikut selain movie Harry potter, dan Dc dan marvel..

Siapa yang kata tak best tu memang dia bukanlah peminat star wars la barangkali atau mungkin dia tak tengok movie star wars sebelum ini..

Ulasan singkat Movie Star Wars The Last Jedi
Movie Star Wars The Last Jedi 
Siapa yang tak tengok movie star wars sebelum-sebelum ini kebarangkalian tinggi nak faham tu memang susah sebab main keturunan ko tau.. hahahaha

Sinopsis Movie Star Wars The Last Jedi 

Mengisahkan kumpulan pemberontak bersama princess Leia melarikan diri dari musuh namun musuh berjaya kejar kapal leia dengan mengkit kelajuan cahaya kapal leia..

Dan kapal mereka terperangkap dan terpaksa mencari alternatif untuk melepaskan diri dari dikejar kapal musuh...

Movie Star Wars The Last Jedi
watak yang memainkan peranan yang penting sebagai penyelamat 
Walaupun telah berjaya melepaskan diri tetapi musuh tetap berjaya jumpa geng-geng princess leia bersembunyi kat suatu planet. 

Dan adiknya luke skywalker datang menolongnya ketika di saat musuh datang menyerang kubu mengggunakan meriam canggih.. 

Luke skywalker cuba memanipulasikan kylo Ren selaku ketua musuh yang merupakan bekas anak murid beliau sendiri.. 

Ulasan Movie Movie Star Wars The Last Jedi 

Best ke tak Movie Star Wars The Last Jedi ?

Masih lagi movie sekuel yang best dengan pelbagai aksi yang menarik juga CGI yang masih tidak menghampakan cumanya obi wan tu nampak macam patung skit.. overal perfomance awesome..

Dont expect movie ini adalah last movie ok... masih ada lagi sambungan pada masa akan datang kalau tengok movie ini.. sebab musuh belum mati lagi.. (SPOILER)

Kalau korang tak suka cerita yang bersambung-sambung better tengok Jumanji Welcome to the jungle yang sarat dengan babak kelakar. 

Aku bagi 4/5 bintang untuk movie ini.. 

Ulasan singkat Movie Star Wars The Last Jedi
kylen Ryo