Monday, December 25, 2017

Tips penjagaan muka dengan lebih baik

Tips penjagaan muka dengan lebih baik adalah perlukan komitment yang tinggi. Kalau tak ada komitment yang tinggi maka penjagaan muka pasti terabai.

Tips penjagaan muka dengan lebih baik

1. Rajinkan diri pakai produk yang sesuai dengan kulit muka

Make sure kalau muka yang berminyak pilih produk yang khas untuk kulit yang berminyak.. kalau muka jenis kulit yang sensitif guna produk natural dan elakkan kandungan bahan kimia. Semuanya bergantung pada usaha dan luck..

2. Jangan harapkan result yang cepat,.

Of kosla, nak cantik mestilah ambil masa yang lama.. bukannya pakai hari ni esok dah flawless. itu gila namanya... kalau ada pun produk itu mengandungi bahan kimia yang terlarang dijual oleh peniaga tempatan as founder biasanya.

Kebiasaanya result akan mengambil masa ada dalam semunggu dua.. ada dalam 1 bulan baru dapat result bergantung pada jenis kulit.

3. Pembaikan dan pertumbuhan sel kulit bukan berlaku satu malam.

Jadi jangan malas dan rajinkan diri selalu apply produk pagi dan malam.. 

Tips penjagaan muka dengan lebih baik
Sumber dari Tweeter Dr Aris Fadzillah
4. Tidak boleh bergantung pada satu produk sahaja untuk rawat semua masalah. 

pelbagaikan produk muka korang. Bagi muka yang berminyak dan kusam cuba ambil produk yang khas untuk kulit berminyak dan produk yang ada kesan hydrate. Baru nampak kesannya.. kalau bergantung pada satu produk pun tak boleh tak berapa nampak kesannya.. 

5. Kulit selalu bermasalah dah try n error terus rujuk pakar kulit

Dah cuba banyak kali pun.. sampai dah besarpun nak cuba lagi.. please stop dan terus rujuk mintak nasihat dan pandangan doktor. Doktor ada alat khas yang boleh scan kulit korang ditahap mana dan produk mana yang sesuai dengan kulit korang..

selamat mencuba dan usaha komitment tu penting kalau nak kulit muka yang sihat dan cantik.