Kisah Seram ada 'peneman' di kamar kolej UITM Part 3

kau cuba ketam bibir , guna suara tekak , kau ikut alunan " Tabarakallaziii .. " sampai habis satu ayat tu . Kau cuba lah .

aku punya nafas ni tersangkut sangkut tahan sebak . aku voicenote suara menangis aku dekat ws grup . rasa hidup ni sebatang kara

sebab pandangan aku kelam gila . aku dengar πŸ‘Ή aku nampak πŸ‘Ή dekat pokok tu . bayang2 dia seolah menutup seluruh tingkap aku

Allah . andai itu ujian buat aku atas sifat aku yang kadang lupa Dia , aku selalu mengeluh aku sebatang kara , aku insaf malamtu

aku biar je πŸ‘Ή baca . langsir aku dah seolah2 ada yang kibar2 sampai aku nampak luar tingkap . besi kekisi tingkap dicakar

nampak selimut aku tu , demi Allah satu demi satu bahagian terkoyak sel

Kisah Seram ada 'peneman' di kamar kolej UITM Part 3

selimut yang koyak
*seolah olah orang toreh dgn pisau tajam . cutter aku berkarat tanpa sebab πŸ’”πŸ’” aku cuma ada Allah waktu tu .

bffs aku yg tolong aku masa aku awal2 masuk sem tu , hilang . diorang gelar aku forever alone . tapi aku sayang diorang

aku tak lupa jasa diorang . cuma waktu nafas aku tercongak kelangit , bukan sahabat bahkan musibat tiada lalu .

lepas 10 minit πŸ‘Ή ikut alunan ayat suci , πŸ‘Ή ketawa . ketawanya seolah mengatup bibir , berbisik dekat telinga dan berdekah .

dekah πŸ‘Ή yang kau rasa mulut dia , berada sebelah telinga . Dalam headphone seolah dari tekak πŸ‘Ή . mata aku tak buka langsung

sedangkan langit , bumi pun dengar rintihan aku . tangan aku kejang . sejuk . tapi kepala panas gila ya Allah .

and πŸ‘Ή mula jauh sebab airmata aku mula mengalir teruk . seolah kau bertemu πŸ‘Ή antara dua muka . mulut aku tak bersuara

aku alih headphone, aku picit telinga . aku ketap bibir . dalam hati , panjatkan segala rasa pada Allah . jari2 aku mula panas

dahi aku mula kering dari peluh . pukul berapa tah , aku dengar azan dari Kg Lendu , jalan Ayer Pa'Abas tu .

aku tahu πŸ‘Ή dah balik sarang dia . tapi ada member kata , bilik aku sebenarnya sarang πŸ‘Ή . thts why masa aku lalu naik tangga ..

angin tu berhembus kena tepat pada aku sampai anak2 rambut aku terasa melekat dengan tengkuk . hembusan tu kuat . sgt sejuk .

dan malam terakhir aku dekat sana , ini last tweets . teruskan baca boleh guys ? thankyou πŸ’‹πŸ’‹

aku balik lewat petang tu lepas kemas2 barang dekat studio part 5 . dah lah duit makan aku kena rembat sekeping rm50

tu duit aku last yang aku simpan sebulan . sebab apa ? sebab orang susah ☺️ maka rasa sedar diri tu ada .

aku balik bilik . aku siap2 call member dr rumah anak yatim tu sebab aku dah takda sesen pun dlm purse masa tu .takut 'jalan' je

aku kemas2 and pastu aku mandi . aku masuk bilik air yg tengah2 . yang πŸ‘Ήselalu duduk , sebelah je sebab siling tu lompong .

aku syampu rambut . and ada je rambut senang gugur . tapi rambut aku masatu astaghfirullahalazim . macam satu kepala jatuh

banyaknya sampai penuh penutup saluran air tu . aku tak pandang atas aku , aku terus buka pintu and pecut masuk bilik

aku masuk bilik , jam pukul 9 lebih nak ke 10 malam . tengkuk aku macam sakit sangat . aku manada salah tidur .

aku siap siap sambil buka One Piece movie Z . konon sedapkan hati emm

part nak sarung inner neck , ya Allah ujianMu sesungguhNya menguji keimanan . kesan pakuk ( macam ada 2 biji merah ) di tengkuk

menitis airmata sebab aku nampak kesan biru2 mula naik . jari aku pun ada kesan gores . aku sedar itu yg terakhir 

aku terus je sarung shawl , aku whtsapp kawan2 aku bgtahu aku nak balik and Fai tolong aku angkat barang sikit .

aku ada tinggalkan cadar aku warna kuning tu dekat sana . taktahu ada lgi ke tak . and aku tinggalkan sebungkus garam

masa aku lalu dekat atas bukit tepi tempat bas , bilik aku gelap . gelap yang sangat pekat hitamnya . cuma satu . πŸ‘Ή dekat pokok

pokok tu dahannya melendut seolah menampung sesuatu . and ada 🍬 dekat tangga IDE tu . tu tempat dia . ya , tempat DIA πŸ”₯

itu pasal kamar 2414 . and aku orangnya macamni saja . ada je kawan . cuma bersendirian jadi pilihan .
kalau korang batch aku dkt Lendu , akan perasan aku selalu jalan pakai parka dark blue sorang2 .

sunyi ni bagi aku adalah pilihan kita . aku salah pilih bffs yang akhirnya tinggalkan aku sorang2 .

aku bersyukur alhamdulillah aku selamat habiskan pengajian even susah nauzubillah . Langit , bumi jadi saksi duka lara aku

kisah kamar 2414 tu akan selalu jadi pembakar semangat aku untuk teruskan hidup even gelap , kelam macam mana hidup ni

ada masa aku cerita kisah hidup aku pula okay ? satu pesan aku . Mak , Ayah , itulah satu satunya . jgn berangan dpt ganti .

sebab dulu aku fikir mama ayah aku mesti boleh lindung aku dari hantu setan sbb diorg pun hantu . sengal kan aku ?

apa pun guys , kalau rasa lemah , jangan malu balik pada Allah . bukan balik  terus ehh .

kita selalu fikir kawan kawan tu segalanya . kawan kawan tu lah baik buruk kita . member lah suka duka kita . tapi silap beb

akan tiba satu masa , kau dengan Dia , percaturan yang Dia atur tu maha hebat , kau pun boleh rebah . tapi dongaklah pada Dia .

okay sekian anak anak muda . pejamkan mata semua . opss , check phone dulu . tengok last seen Mama Ayah korang pukul berapa .

kalau jaga lagi , hantar je emoji ❤️ jangan kau nangis lak . hareyy diorang kat rumah kang

Kisah Seram ada 'peneman' di kamar kolej UITM Part 3

wanna know a bit about me ? here we are 😊 semoga awak awak and awak sentiasa kuat juga πŸ€˜πŸ»πŸ’πŸŒΈ

Kisah Seram ada 'peneman' di kamar kolej UITM Part 3


Kisah Seram ada 'peneman' di kamar kolej UITM Part 3


TAMAT!

Part 1 [DISINI]
Part 2 [DISINI]

Sumber dari Twitter @shewasokay