Wednesday, February 14, 2024

Senarai Minyak Wangi Paling Sedap 2023 Untuk Lelaki

Rasanya sudah lama tak post pasal minyak wangi. Baik, kini saya nak cerita antara senarai minyak wangi yang paling sedap pada tahun 2023.

Tahun demi tahun ada beberapa jenama yang masih menguasai perfume yang paling top masih digemari oleh orang ramai iaitu tak lain tak bukan antaranya adalah paco rabanne , gucci, dan versace. 

Tak nak tulis panjang ini antara yang saya list bau yang paling top antara lelaki dan perempuan bagi tahun 2023. Datanglah bau baru macam mana pun tahun lepas, senarai bau ni masih mendominasi dunia minyak wangi. 

MFK 540


10 Minyak Wangi Paling Top 2023 - Lelaki

  1. Maison Baccarat 540 - Bau ini memang ramai betul orang cari ya boleh dikatakan bau hot lah masa tu orang cari. Tapi bagi saya bau dia takde lah hot mana. Wangi tu wangi tapi vibe dia more to arabic prince. Bau orang kaya arab pakai saya imagine macam tu lah. 
  2. 1 Million - Yang ini memang tak payah bagi tahu memang semua orang dah tahu. Bau sweet cinnamon. Bila pakai rasa diri tu maskulin betul. Tapi bila pakai selalu bau dia jadi muak jugaklah. Tapi paling ramai org pakai bau ni for begginer. 
  3. Creed Aventus - Bukan penggemar bau ni tapi ramai betul pakai bau ni. Bau dia more fresh musky woody floral. Dia fresh ada, masam pun ada.Taste masing-masing kan. Kalau saya prefer issy miyaki pour homme. 
  4. Tom Ford Tobacco Vanille -  Tak payah teka korang dah boleh tahu dia macam mana.Terang-terang dh bagi tahu tobacco vanille. Jadi baunya more sweet tembakau mix vanilla. Quite impress la dengan baunya sebab menjadi mix bauannya dan feel jantan maskulin semua ada. 
  5. Versace Eros - Love this scent more fresh aquatic citrus. Boleh kata bau top sepanjang zaman. Boleh la try untuk beginner. 
  6. Dior Sauvage - Also love this scent still top sepanjang zaman. Feeling maskulin n bauan mahal. Boleh la try untuk beginner. Bauan lebih kurang dengan eros.
  7. Giogio Acqua Di Gio - Suka juga dengan bau ini fresh citrus kalau pakai time sukan pun sangat sesuai lagi naik aroma sporty man. Nak bauan maskulin ambil yang gio perfondo punya. 
  8. Tom Ford Oud wood - Bukan bau kegemaran tapi ramai juga cari bau ini. Bau dia macam yg first. More to arabic scent. Bau arab2x ni biasa tahan lama baunya. 
  9. YSL Y - Bauan fresh citrus. Tapi saya bau macam herba-herba mcam tu. haha. Tapi sedap wei bau dia antara trademark kuat bagi ysl untuk perfume lelaki iaitu ysl y. Cuma kalau berpeluh mungkin masamlah tapi berbaloii..
  10. Bvlgari Aqua Pour Homme - Bau soft ctirus aquatic. Bau vibe santai tepi pantai macam tu. Recommend kalau korang jenis suka bau yang soft.
Lepas ini boleh cari pergi bau yang pernah beli lagi. Make sure cari butik yang dikenali macam SOGO, PARKSON atau SASA. Boleh kata perfume yang dorang jual tu memang dijamin original. 

Kalau tak mampu beli yang ori boleh pakai inspired perfume. Tapi jangan expect lah inspired perfume tu sebijik sama dengan asal memang tak lah. Sekadar buat ghaso-ghaso tu boleh lah sesuai dengan mampu milik beli di bawah kemampuan gitu. 

Botol silinder 35ml

Boleh cari kat sini untuk inspired perfume 
atau boleh contact no whatsapp  
Ryan - 016-5252773