Tuesday, August 7, 2018

Pengalaman Menginap Kat The Shore Hotel di Melaka

Kalau nak jalan-jalan kat Melaka ni mestilah kena ada tempat nak stay untuk rehat semua kan. So, antara tempat yang menjadi pilihan untuk berehat adalah di The Shore Hotel Melaka.

Kenapa Pilih The Shore Hotel?

Antara sebab pilih hotel ini mungkin sebab faktor hotel ini baru je siap dibuka jadi tertarik nak stay kat situ dan banyak tempat menarik dalam The shore ini selain hotel je ada aquarium, the sky tower boleh tengok pemandangan yang tinggi dan 3D Interactive Park. Tak lupa juga kat hotel ini bawahnya ada shopping mall senang kalau nak beli makanan ke apa semua turun je bawah. 

Bilik yang ditempah pun nice luas sesuai untuk family bajet. 2 katil single siap ada balkoni lagi. Kalau tak muat boleh tidur kat balkoni.. eh! Gurau je.. haha

siap ada kerusi malam boleh buat tidur juga

ada 2 katil besar.. 


tv tak tengok sangat rancangan pun skit je.. tak penting.. orang tgk phone skrang..

balkoni.. pemanngan depan tu hotel swiss kalau tak silap. 

Harga The Shore Hotel

Harga masa tu tempah melalui agoda degan harga kalau tak silap masa tu. RM 150 lebih macam tu. Boleh kata berbaloi bilik semua lengkap kettle semua ada.. nak swimming pool pun ada. sauna gym semua ada.

Kekurangan The Shore Hotel

Cuma yang tak bestnya kat bilik ni adalah toiletnya yang agak 'open' even dah ditampal dengan sticker kabur pun orang boleh intai2x nampak gaya kita mandi semua.. Boleh rujuk gambar kat no.2 Itu waktu siang kalau waktu malam memang lagi la nampak walaupun kabur2x je. Lagi satu breakfast tak disediakan.. mungkin tak ada dalam pakej yang ditempah.