Monday, June 18, 2018

Review Movie Jurrasic World Fallen Kingdom

Jurrasic World Fallen Kingdom merupakan salah satu movie kesinambungan dari movie jurrasi world sebelum ini yang mengisahkan zoo dunia dinasour yang dibuka kepada umum serta menyaksikan pelbagai dinosour yang berjaya dihidupkan dari kematian menggunakan teknologi terkini melalui sel2x dinosur terdahulu..

Kesinambungan kali ini pasal apa pula kalau sebelum ini zoo jurrasic world habis musnah gara-gara kesilapan teknikal..

Sinopsis Jurrasic World Fallen Kingdom (spoiler)

Mengisahkan bagaimana claire dan owen cuba menyelamatkan dinosur yang terkandas kat pulau yang sekarang ni ada letusan gunung berapi yang boleh memusnahkan satu pulau tersebut..


Dorang ada plan misi menyelamat dengan kerjasama pihak tertentu tapi sayang pihak tertentu mengambil kesempatan dengan mencuri dinasour tu bukannya membantu menyelamatkan dinosour tersebut malah menjual di pasaran gelap dengan harga yang tinggi..

Bayangkanlah apa yang jadi kalau dinosour terlepas kat bandar?

Kalau kat pulau ok lagi tak boleh lepas mana sebab dikelilingi laut.. tapi kalau bandar macam mana dorang hapuskan dinosour ni lagi2x yang dinosour pintar dan ganas ni..

Best ke tak Movie Jurrasic World Fallen Kingdom?


Kalau tanya AB sendiri for sure cerita ini best giler sbb memang minat giler dengan dinosour cuma ada part yang agak annoying iaitu suara dinosour yang terlalu kuat sangat.

Dalam movie ini ada babak seram dah macam cerita hantu plak tengok... 

tapi memang puas hatilah tengok cerita ini.. berbaloii..

bagi 4/5 bintang untuk movie Jurrasic World Fallen Kingdom