Sunday, June 10, 2018

Blogging Ketinggalam Zaman, Betul ke Sampai Macam Tu Sekali?

Berikut adalah petikan dari Asrul Muzaffar Mohammed berkenaan dengan blog yang dikatakn ketinggalan zaman.

(Blogging itu ketinggalan zaman. Orang dah tak baca blog. Yang masih gigih blogging adalah old timers yang tidak peka dan clueless dengan platform baharu yang lebih efisien.

Tapi yang paling lawak, ada lagi ingat dia boleh buat duit dengan blog sekupang dia tu)

Betul ke Blogging Ni Ketinggalan Zaman?

Bagi pendapat AB sendiri Blogging ni sampai bila-bila pun tak akan ketinggalan zaman seiring dengan layout yang kemas dan menarik. Walaupun blog sekarang mempunyai banyak saingat seperti media sosial facebook, twitter, tumblr semua tapi orang akan sentiasa search kat google dan blog untuk mencari info yang lebih menarik. Lagi-lagi bila bab info berkaitan dengan pengalaman diri sendiri macam travel ke memasak dan macam-macam lagi..

Blogging Ketinggalam Zaman, Betul ke Sampai Macam Tu Sekali
blogging

Persoalan boleh buat duit ke dengan blog sekupang je?

Sebenarnya depends kat blogger tu sendiri atas dasar apa buat blog.. sama ada nak share info, peribadi sendiri2x je atau buat blog sebab nak buat duit..

Kalau buat duit ni mostly kebanyakkan blogger akan bersungguh dalam apa jua cara sekali pun.. lebih fokus pada satu niche. Ada yang berkongsi cerita merapu demi meraih statistik yang tinggi dalam pada masa yang sama dapat income tinggi.. lain blogger lain caranya.. itu terpulang pada cara masing2x. 

Blogger luar negara ada yang dapat ribu raban kalau kat Malaysia mesti ada punya cuma kita tak perasan..