Senarai penuh Skim pelaburan yang scam

Ini adalah senarai skim pelaburan yang scam..

nampaknya semakin menjadi-jadi pelaburan yang menjanjikan pulangan yang sangat lumayan ini.. Nasib baik tak terjebak dengan pelaburan macam ini.. Mlm lagi la memang aku dah block awal2x lagi. 

Senarai Skim pelaburan yang scam
Senarai Skim pelaburan yang scam

Sanggup berhutang demi skim pelaburan

Kadang sedih juga post facebook ada orang share berkenaan dengan salah satu pelaburan yang kat atas ini.. 

Kawan dia minta pinjam duit semata-mata nak join pelaburan kat atas ini.. mula2x tak bagi pinjam tapi sebab dah bermasam muka bagilah pinjam atas dasar kawan. 

Paling menyedihkan modal yang dipinjam tidak bawa pulangan dan kawan dia terpaksa bayar balik RM50 bulanan.. 

Kalau dah tak mampu tu payahlah buat pinjaman sana sini melabur sana sini..selidik dulu latar belakang company jangan terus labur. kelak takut berputih mata nanti. 

Boleh baca kisah kawan dia pinjam kat [SINI]


6 comments

Masih ramai yang nak hidup senang Tampa bersusah payah

dulu masa kat Uni mmg banyak kes2 macam ni.. siap suruh berhutang semata suruh join skim diorang.. modal dia, "nanti awak dah kaya boleh bawak parents pi umrah".. hahaha

Dalam keadaan ekonomi yg kurang baik pada masa sekrg, lebih banyak lagi syarikat yg membekalkan skim cepat kaya di rantau ini. Tak tahu dah brp ramai masang yang terperangkap dalam scam ini.

Masih ramai di kalangan masyarakat kita belum celik dengan kes-kes penipuan scammer ni. Sedangkan dah banyak berita melaporkan kea kesedemikian. Mana ada jalan mudah untuk kaya. Lagi sedih bila asa yg sanggup berhutang dan akhirnya hutang tersebut memakan diri.

musim ekonomi camni memang banyak la skim cepat kaya ni. harap orang tak terpedaya

harap ramai tak terpedaya. musim ekonomi camni mmg senang skim cepat kaya tumbuh