Review Tipikal Disaster Movie Geostorm

Geostorm dah start ada kat pawagam khamis hari tu dan semalam baru ada kesempatan nak tengok cerita ini. Memandangkan aku memang minat sangat dengan cerita disaster movie.

Apa yang menariknya movie ini dengan movie disaster movie yang lain ialah cuacanya yang dikawal oleh teknologi dan kemusnahan alam berpunca dari teknologi.

Review Tipikal Disaster Movie Geostorm
Review Tipikal Disaster Movie Geostorm

Sinopsis Geostorm

Mengisahkan dua orang adik beradik lelaki yang sangat berjaya dalam guna geo-engineering dan sudah 2 tahun menjalan program ini dengan baik tanpa ada masalah..

Selepas 2 tahun berlaku perkara yang tak diingini berlaku apabila negara Hong Kong mengalami kepanasan yang melampau akibat letusan berapi dari bawah tanah begitu juga dengan keadaan afghanistan. Keadaan semakin teruk di negara lain akibat teknologi.

Adik beradik berada dalam kebingungan apabila sebelum ini keadaan ok je tetiba terus rosak..Kemudian abang lelaki ini telah menemui puncanya iaitu virus yang telah ada dalam satelit.

Macam mana boleh ada virus dalam satelit? Siapa punya angkara?

Movie Geostorm
Movie Geostorm

Review Movie Geostorm

Movie ini adalah salah satu tipikal disaster movie walaupun sama je macam movie lain tapi bagi aku sendiri still worth to watch memandangkan jalan cerita ini best dan ada hero terkenal dibantu dengan pelakon movie lain yang tak kurang hebatnya. lakonan dorang..

Movie Geostorm
Movie Geostorm
Dari movie ni korang dapat lihat disaster melampau macam sesetengah negara yang tak pernah dilanda ais tetiba jadi beku, negara yang tak pernah kena tsunami kini kena tsunami kat Dubai dan macam-macam lagi.. 

Best ke tak movie Gestorm? Best! dan endingnya tu tak taulah memang sedih sangat... 

Bagi 7/10 bintang untuk movie geostorm