Khasiat lemon yang sangat tinggi untuk tubuh badan

Air lemon antara feveret minuman aku sepanjang masa... biasa kalau pergi kedai yg mewah sikit mesti minta honey lemon.. biasa dorang ada provide honey lemon..

kalau kedai makan biasa tak provide minuman honey lemon, pernah tanya.. kadang2x waiter pun blur.. hahaha

sebab apa aku suka dengan honey lemon?

rasanya yang sedap masam2x manis n buat korang rasa feel calm n fresh selain korang minum coffee.
Then yang paling penting banyak khasiat.

Khasiat lemon yang sangat tinggi untuk tubuh badan

Khasiat Lemon Yang tinggi

  1. Baik untuk perut
    minum just lemon secara teratur dapat meringankan masalah pencernaan
  2. Merawat kulit
    lemon menjadi ubat sentiseptic semulajadi yang bertugas untuk menyembuhkan masalah berkaitan kulit.
  3. rawat gigi
    Lemon segar yang dititiskan pada bahagian gigi boleh membantu menghilangkan  rasa sakit gigi.
  4. Pulihkan jangkitan tenggorok
    minum lemon boleh membantu memulihkan jangkitan tenggorok dan tonsil akibat bakteria.
  5. Menurunkan berat badan
    minum air hangar yang dicampurkan lemon dan madu boleh membantu mengurangkan berat badan. Kombinasi antara madu dan lemon sangat efektif membantu menurunkan berat badan dengan maksimum untuk pembakaran lemak. 
  6. Mengawal tekanan darah tinggi kandungan kalium yang tinggi  di dalam lemon boleh membantu mengawal tekanan darah tinggi, mual dan menenangkan fikiran
sebenarnya ada banyak lagi kebaikan lemon ini... rasanya macam berpuluh2x juga kebaikan ini..kandungan PH yang seimbang, 

kalau korang batuk ke tekak gatal trylah minum honey lemon suam., dalam masa singkat mungkin 2-3 hari dah baik batuk korang..ak dah try memang lega tekak. 

pastu ada yang kata bagus untuk tenaga batin.. 

dan banyak lagi..

yang pernah aku try buat minum honey lemon dan ada lebihan lemon tu ak perah lemon pastu letak kat kepala yang ada kelemumur.. 

2 comments

Lemon is another great beverage choice. Madam loves it too. "when life gives you lemons, just made lemonade." cool.

@madam kan.. rugi siap tak minum lemn ni bnyk khasiatt