Friday, August 16, 2019

Cara Guna Voucher Shopee RM40 dan RM19

Mungkin ramai yang tak tahu dan mungkin tertanya-tanya kenapa bulan ni susah sangat nak claim voucher. Ada Voucher tapi tak boleh nak claim..

Cara Guna Voucher Shopee Free Shipping RM40
logo shopee
Sekarang shopee dah buat sistem baru yang boleh kata agak menyusahkan juga lah dan sebenarnya lagi senang kalau voucher dah tersedia ada kat voucher kita. Tapi voucher sekarang yang kita ada untuk shopee mall sahaja..

Cara Guna Voucher Shopee Free Shipping RM40
cara claim voucher

Cara Guna Voucher Shopee Free Shipping


Macam mana nak dapatkan voucher dari Shopee RM40 dan RM19.? Caranya adalah dengan korang klik link di sini -> https://shopee.com.my/m/free-shipping-voucher?smtt=0.0.9

Setiap customer akan dapat 2 voucher free shipping for RM40 above dan juga 2 voucher voucher free shipping RM19. Jumlahnya adalah 4 voucher untuk korang dapat beli dengan seller biasa. Juga $ Voucher disediakan untuk shopee mall.. Total keseluruhhan ada 8 Voucher

Cara Guna Voucher Shopee Free Shipping RM40
contoh voucher free shipping.. atas sekali untuk free shipping RM40 manakala bawah tu Free shipping RM19.
Buyer akan dapat setiap bulan voucher

Jenis Voucher yang disediakan untuk free Shipping

  • 2 Voucher untuk RM40 dan ke atas ( kos shipping RM0.91). Tiada lagi free shipping.
  • 2 Voucher untuk free shipping RM19
  • 4 Voucher untuk free shipping RM40 ke atas untuk (Shopee Mall) (kalau ada festivel Brands)
Voucher kadang ni tak menentu kalau shopee ada buat sale biasanya shopee akan bagi voucher lebih. Jadi gunakan kelebihan yang ada untuk voucher ni. Jimat kos shipping. 

Cara Guna Voucher

Dah claim voucher kat link atas saya bagi tu, korang boleh la check out macam biasa dan claim voucher macam biasa sebelum check out.  

Kalau boleh claim kat mobile senang berbanding kat komputer. 

Maka dapatlah free shipping. 

Tak sure kenapa shopee asingkan voucher seller biasa dengan voucher shopee mall..Mungkin bulan Ogos ni festivel shopee mall brand jadi shopee galakkan buyer beli kat shopee mall.  .