Thursday, June 21, 2018

Instagram Lancar Ciri IGTV Bakal Membuatkan Youtube Tercabar

Instagram kini merupakan salah satu platform media sosial yang semakin meningkat sehingga berbillion pengguna telah mendaftar sejak tahun 2010 dilancarkan. Ini adalah satu kejayaan buat Instagram.

Instagram Lancar Ciri Terbaru IGTV Bakal Membuatkan Youtube Tercabar
Pelancaran IGTV
Instagram telah melancarkan kemaskini terbaru dengan ciri yang dipanggil IGTV. Satu ciri yang mampu memberi saingan kepada Youtube kerana ciri-cirinya seakan-akan ada pada youtube..

IGTV yang dilancarkan merupakan satu platform kepada pengguna untuk menonton video dengan masa jangka masa panjang untuk pengguna. Jadi korang bolehlah tonton rakaman IGTV instagram selebriti atau instafamous dengan lebih dekat. Boleh melihat aktiviti yang dilakukan oleh mereka.

Sambil itu juga korang boleh like dan komen pada IGTV.

Ini adalah satu langkah drastik yang dilakukan oleh Instagram sendiri serta boleh dikatakan perubahan yang sangat besar oleh Instagram sendiri yang dikendalikan oleh pengasas Facebook iaitu Mark Zuckerberg.

IGTV Pencabar Terbaru Youtube?

Walaupun fungsi seakan-akan sama dengan youtube namun ianya sedikit sebanyak tidak dapat mampu mengugat youtube sendiri yang mempunyai keistimewaan serta kelas yang tersendiri. 

Namun, kebarangkalian besar untuk kehilangan pengguna tidak lah begitu ketara ini kerana youtube masih berdiri teguh walaupun ada pesaing yang banyak macam vimeo dan banyak lagi. Orang akan tetap menonton video pada youtube yang hanya fokus pada video semata-mata dan boleh juga menjana pendapatan melalui youtube.