Saturday, January 20, 2018

Lelaki ini dah tua tapi masih nampak muda

Mungkin ramai yang tak menyangka lelaki ini yang dilihat pada mata kasar nampak muda 30-an gitu tetapi bila dilihat umur sebenarnya sudah mencecah 50-an.. siapa yang tak terkejutkan..

Lelaki yang dimaksudkan adalah chuando Tan. Dan kini dia telah mempunyai mencecah 700k followers sejak tular berbanding sebelum ini hanya 160k

Lelaki ini dah tua tapi masih nampak muda
Chuando Tan
Chuando ini mempunyai perniagaan fotografi sendiri iaitu diberi nama ChuanDo & Frey.

Jadi apa rahsia Chuando yang kelihatan muda berbanding umurnya..

Rahsia awet muda beliau adalah jangan berjaga sampai lewat malam, sentiasa bersenam dan berenang, jangan mandi pada waktu malam atau pada awal pagi, dan makan banyak ayam pedas. Senang saja, kan!

Lelaki ini dah tua tapi masih nampak muda
Penampilan yang nampak muda dari usia

Fakta menarik tentang Chuando Tan dan rahsia awet muda beliau

1. Chuando adalah seorang model di Singapura pada sekitar tahun 1980-an hingga awal tahun 1990-an. Ketika itu, beliau antara model lelaki yang paling terkenal.

2. Chuando kemudiannya menjadi jurugambar untuk selebriti pada tahun 1996. Beliau telah mengambil foto ramai artis terkenal seperti Shu Qi dan Rosamund Kwan.

3. Chuando juga memiliki sebuah agensi permodelan terkenal di Singapura, iaitu agensi “Ave”.

4. Chuando memiliki ketinggian 1.85 meter dan berumur 50 tahun. Beliau suka memakai spek mata hitam nerdy dan ada abs mengancam!

Lelaki ini dah tua tapi masih nampak muda
suka memakai kaca mata hitam
Sebenarnya, aktiviti berenang memang terbukti bagus untuk mana-mana individu mendapat kulit yang kekal awet muda seperti Chuando. Berenang boleh meningkatkan kekuatan otot dan membina jisim tulang. Barulah kita kekal sihat walaupun sudah berganjak ke usia emas.

Berenang juga membuatkan semua otot badan individu “bergerak”, berbanding dengan senaman lain. Dan berenang turut terkenal bagus untuk mengelak masalah kardiovaskular seperti sakit jantung.

Nak bakar kalori juga lebih senang dengan aktiviti berenang! Ia sebab senaman ini sama macam anda berlari atas treadmill.

Instagram Chuando Tan -> [DISINI]