Saturday, November 25, 2017

Betul ke Kisah Jaan Punching Bag yang tular sekarang ni?

Jaan Punching Bag - Sekarang ini tengah tular kisah yang bertajuk Jaan Punching Bag yang dikatakan diinspirasikan dari kisah benar.

Tak dapat dipastikan sama ada kisah ini adalah benar ataupun tidak..

apa yang pasti kisah yang ditulis tersebut mendapat sentuhan orang ramai sehingga mengeluarkan air mata ketika membaca kisah Jaan Punching Bag.

Betul ke Kisah Jaan Punching Bag yang tular sekarang ni

Sinopsis Jaan Punching Bag

Cerita ini mengisahkan tentang seorg gadis.. Kental sangat jiwa nya. Banyak duka & lara yg dihadapi olehnya sejak berumur 12 tahun.

Hidup didera oleh ayahnya, Dipaksa kawin utk melangsaikan hutang ayahnya. Dikahwinkan anak gadis dgn seorang lelaki yang kuat nafsu seks...

Selepas diceraikan oleh suami pertama, Dipaksa pulak kawin dgn lelaki pakistan umo 40 lebih. namanya shakid & Lelaki tersebut juga seorg yg kuat nafsu seks.. Diminta untuk brsama 5-7 kali sehari..

Bukan itu sahaja, Isha malah dipukul ,didera oleh sang suami jika tidak mngikut apa yg dimahunya.

Kerana tidk tahan dgn hidup nya, isha meminta cerai.

Dia ada seorg anak ,selepas dicerai oleh suami yg ke2 , ank nya brada dipakistan. sekarang isha sedang memikirkn jln utk mmbawa anak nya pulang kesisinya.

Maksud Jaan Punching Bag

Jaan maksudnya Sayang

Punching bag kiranya macam tempat melepaskan geram masalah semua. Perempuan yang dijadikan sebagai tempat melepaskan amarah. Punching bag biasa tempat tumbuk gusti tu.

Sahkaid, suaminya sayang isterinya tapi dalam masa yang sama selalu didera atas sebab yang tidak dipenuhi. 

Baca boleh percaya Jangan

Boleh je nak baca macam baca novel dan cerita ni memang sangat-sangatlah panjang. Dan ada 15 bab semuanya dan kebanyakkan kisah terlalu berulang-ulang kali ayatnya,.