Friday, April 13, 2018

Review Movie Rampage Lakonan The Rock

Dalam banyak-banyak pelakon lelaki antarabangsa yang AB minat adalah The Rock atau nama sebenarnya Dwayne Johnson.. kali ini keluar dengan movie terbaru yang boleh tahan gempak juga bila tengok trailer Rampage.

Apa yang bestnya Rampage?

Sebelum itu kita tengok sinopsisnya dulu movie ni pasal apa.

Review Movie Rampage Lakonan The Rock
Rampage lakonan The Rock

Sinopsis Rampage

Mengisahkan seorang lelaki yang membela seekor beruk kesayangannya yang ada penyakit albino iaitu semua bulunya berwarna putih.

Pada Suatu hari, Kajian eksperimen meletop yang dilakukan angkasa terhempas dan berpecah mengikut berlainan tempat. Eksperimen tersebut merupakan satu benda yang sangat sulit iaitu mampu membuatkan sesuatu benda menjadi besar dan lebih kuat dari biasa.

Dan secara tak sengaja Berok kesayangan terhidu bau ekpserimen tersebut begitu juga haiwan yang berada di tempat lain.. 

Menjadikan fizikal beruk tersebut menjadi besar serta agresif. 

Dapatkan The Rock mengawal keadaan lagi-lagi beruk kesayangannya yang semakin ganas?

Review Movie Rampage Lakonan The Rock

Mula-mula agak sedikit membosankan mengikut pandangan rakan AB sendiri tapi bagi pandangan AB sendiri takdelah membosankan sangat namun jalan cerita ini agak tipikal dan kita boleh mengagak jalan cerita ini..Movie ni takdelah buat korang mengecewakan at least berbaloi la beli tiket untuk tengok cerita ini.. 

Kalau tak ada benda nak tengok kat wayang n korang peminat The Rock boleh tengok cerita ini.

Cuma yang paling tak bestnya adalah part akhir yang sangat sedih.. kenapa sedih pula? Tu korang kena tengok sendiri la ceritanya macam mana.. krang spoil pula cerita kat sini. 

Aku bagi rating 7/10 Bintang untuk movie Rampage.