Tuesday, January 30, 2018

kelebihan Gel Gamat menyembuhkan masalah kulit

Gel gamat ni serius memang sangat best bila guna pada kulit bermasalah.. Cerita pengalaman aku bila lepas accident motor AB terus apply bahagian badan yang luka sebab accident lagi2x kat muka.. Kalau kat muka lagilah teruk sampai membe tengok pun tak sampai hati nak tengok.

Doktor kasi ubat warna kuning untuk hilangkan parut kemudian AB calit gel gamat sekali pada luka.. rasa sedap je bila pakai sejuk manja gitu..

Apa Itu Gel Gamat?

Gel Gamat yang merupakan yang macam jeli air tekstur yang lembut dan tak melekit serta tak berwarna.

Gel gamat dapat digunakan untuk mempercepat penyembuhan luka seperti luka terbakar ringan, luka terkena minyak atau air panas, luka akibat cedera dan juga untuk merawat jerawat. Gel dapat dapat digunakan pada bahagian internal tubuh seperti luka bersalin pada alat kelamin. Gel gamat mengandung aloe vera yang kaya akan moisturizer untuk melembutkan kulit.

Inilah gambar gel gamat keluaran Luxor.

.
kelebihan Gel Gamat menyembuhkan masalah kulit
Kelebihan gel gamat

Masalah & Cara Penggunaan Gel Gamat:


  • Luka pada kulit dan lepas pembedahan  - Sapu pada bahagian luka untuk berhentikan perjalanan darah.
  • Kulit melecur akibat terbakar, terkena air dan minyak panas – Sapu pada bahagian yang melecur.
  • Sakit gigi – Sapu pada rongga yang sakit
  • Ulser mulut – Sapu pada tempat berkenaan
  • Kelemumur – Gosok pada kulit rambut dan gunakan sebagai minyak rambut.
  • Hujung rambut bercabang – Sapu pada hujung rambut berkenaan

Masalah Lain :

1. Masalah wanita : keputihan dan mengetatkan vagina – Sapu pada vagina. Sapu mengikut arah jam. Sapu menggunakan kapas muka dgn jari setiap pagi dan petang.
2. Mencantikan kulit muka dan mengelakkan kedutan – Sapu pd muka setiap hari dan tunggu sehingga kering sebelum masuk tidur. Ia akan bertindak seperti topeng muka dan esoknya gosok dgn air perlahan-lahan sehingga bersih.
3. Merawat jerawat yang bengkak dan berdarah serta parut di muka – Sama seperti di atas. Sapu pd muka setiap hari dan tunggu sehingga kering sebelum masuk tidur. Ia akan bertindak seperti topeng muka dan esoknya gosok dgn air perlahan-lahan sehingga bersih.
4. Kudis, kulit bersisik dan apa jua masalah kulit – Hanya sapu sahaja pada tempat yang berkenaan.
5. Mencantikkan dan menegangkan payudara – Akan di terangkan kemudian sekiranya berminat
6. Punggung leper dan tidak menarik  – Sapu dari pangkal peha hingga ke punggung dgn urutan dari bawah ke atas. Sapu sebelum mengenakan pakaian.
7. Selulit pada peha  – Sama spt di atas. Sapu dari pangkal peha hingga ke punggung dgn urutan dari bawah ke atas. Sapu sblm pakai pakaian.

Macam mana nak dapat Gel Gamat?

Boleh dapatkan kat kedai jamu sekarang ni banyak produk ini boleh kata semua ada produk ini.. Kat rumah mesti kena ada satu benda alah ini.. semua boleh merawat semua kulit... INSYAALLAH..