Sunday, December 31, 2017

Movie The Greatest Showman best dengan lagu yang sedap

Movie Greatest Showman : kalau korang suka movie muzikal korang patut tonton movie ni yang dilakonkan oleh pelakon serba boleh iaitu Hugh jackman. Dan bukan itu sahaja lagu dan jalan cerita pun best...

Movie The Greatest Showman best dengan lagu yang sedap
Hugh Jackmen dalam Movie The Greatest Showmen

Sinopsis The Greatest Showman

Mengisahkan PT Banum yang mempunyai azam yang tinggi untuk menyara keluarganya terutamanya pada anak-anak.. 

Sejak company tempat lamanya kerja backrap PT Banum harus mencari jalan untuk menyelesaikan masalah demi menyara keluarga..

Pada satu malam dia terdetik untuk membuat perniagaan muzium dengan membuat pinjaman besar di bank. Banum ingin membuat perniagaan muzium kerana manusia suka satu benda yang berbeza seperti patung-patung yang menarik namun hasilnya tidak berjaya...

Anak-anaknya memberikan dia satu idea yang terbaik iaitu cari benda hidup iaitu dengan mencari orang yang mempunyai kelebihan unik seperti lelaki tertinggi didunia, tergemuk didunia dan macam-macam  lagi.. 

Dan hasilnya sangat memberangsangkan.. ramai pengunjung datang ke muzium menyaksikan aksi manusia yang pelik.. nama muzium pun bertukar kepada sarkas. 

Namun PT Banum semakin lupa diri apabila perniagaannya semakin maju dan kaya..sehingga melupakan pekerjanya.. Dan PT Banum ingin fokus pada perniagaan teater pula..

Ulasan Movie The Greatest Showman

Expectation AB agak tinggi untuk movie ini memandangkan ada pelakon hebat dalam movie ini dan ternyata movie ini memang sangat best lagi-lagi lagunya yang boleh kata semuanya lagu best-best belaka.. sedap telinga mendengarnya..

Mengambil latar belakang kisah lama tidak menjadikan movie ini sangat bosan dan mvie ini opandai bermain dengan penonton melalui lagu-lagu yang sedap. 

Movie The Greatest Showman best dengan lagu yang sedap
ada zack efron dalam movie the greatest showman
Antara lagu yang sedap adalah A Millions Dream, come alive, tightrope, Never Enough dan banyak lagi..

Jalan cerita simple je tapi lagu dia yang best.. memanjang dari awal sampai habis lagu je.. memang dibuai betul kalau dengar lagu movie ini..

Movie The Greatest Showman best dengan lagu yang sedap

memang tak menyesal tengok cerita ini selepas dah lama sangat tak tengok movie muzikal macam ni.. last tengok time high school musical. 

bagi 4/5 bintang untuk movi The Greatest Showman