Wednesday, November 22, 2017

Pengalaman Beli Jeju Volcanic Lava By The Face Shop

Jeju Volcanic Lava merupakan salah satu produk yang sangat popular dikalangan korea selatan dan penggunaan kini telah meluas pasarannya di Malaysia seperti Innisfree dan The Face Shop

The Face Shop menawarkan pelbagai produk yang mengandungi bahan jeju volcanic lava seperti Serum, toner, pore clay, pencuci muka, lotion dan banyak lagi..

Mostly semua barangan the face shop menggunakan botol kerana selamat digunakan berbandingkalau kita calit pada tangan sebab takut kalau main calit takut kotor dan sebagainya.


Pengalaman Beli Jeju Volcanic Lava By The Face Shop

Khasiat Jeju Volcanic Lava

Jeju Volcanic Lava mempunyai banyak khasiat pada kulit wajah kita iaitu dengan mengecilkan pori-pori, menghilangkan minyak, mencerahkan wajah dan menghilangkan blemish serta kotoran pada wajah.

Kandungan lava dari jeju yang terdapat dalam produk ini mampu mengecilkan pori-pori di wajah dengan cepat. Kandungannya yang aktif cepat menyerap pada wajah. Juga mampu menyerap minyak di pori-pori kulit wajah dengan menyeluruh.

4 Produk Jeju Volcanic Lava By The Face Shop

  1. Jeju Volcanic Lava Pore Lotion
  2. Jeju Volcanic Lava Pore Serum
  3. Jeju Volcanic Lava Pore Toner
  4. Jeju Volcanic Lava Pore Clay Mousse Pack


Jeju Volcanic Lava by The Face Shop

Cara Penggunaan Jeju Volcanic Lava

  1.  Cuci muka dengan pencuci muka
  2. Kemudian pakai toner dan sapukan pada muka. Toner sama ada nak sapu pakai tisu or pakai tangan pun boleh. Ikut keperluan masing-masing
  3. Pakai Serum. 
  4. Siap
Untuk serum dan lotion boleh pilih antara dua.. kalau pakai serum. pakai serum.kalau nak pakai lotion pakai la lotion.. lotion sebagai pelembap pada wajah. Boleh pakai lotion pada waktu malam..

Pore Clay pula pakai sekali atau 2 kali seminggu pakai.. fungsi sama macam mask.. sapukan pada muka.. dah kering dalam 10 minit baru bersihkan seeloknya bersihkan pakai air suam.