Hilangkan kelemumur dengan Syampoo Ginger dan garam

Aku rasa mungkin korang dah pernah dengar kan brand The body shop ni kan?

tak pernah terfikir pun yang aku akan beli brand macam ni.. biasa beli syampoo brand biasa2x je kat pasaraya..

tapi disebabkan aku ada kelemumur yang boleh katakan agak kronik juga..

asal bangun tido je ada kelemumur kat bantal.. bantal pula warna hitam kan.. so memang nampak sangat banyak beno kelemumur tu..saje je beli pembalut bantal warna hitam biar nampak kelemumurnya teruk macam mana...

pastu ada time ko rasa macam nak garu2x je kepala setiap masa.. bila dah garu macam dah turun salji..tu memang petanda dah teruk namanya..

kadang membe plak tegur baju kat bhgian bahu banyak benda putih.. kalau dah banyak benda putih tu kelemumur la ...

head shouler semua syampoo kat pasaraya tak boleh jalan...

sampailah aku google jumpa satu web tu dengan perkongsian syampoo yang top mampu hilangkan kelumumur salah satunya syampoo ginger dari The Body shop.

Syampoo Ginger The Body shop

Nekad nak beli brand body shop..tak kisahla mahal ke apa.. belum cuba belum tahu.. kenalah try baru tahu.. lagipun halia pun ada khasiat yang baik untuk rambut dan mampu menghilangkan kelemumur.

Harga aku beli RM52 lebih kalau tak silap... masa tu ada promosi beli 2, RM80 lebih tapi aku beli 1 je.. yelah nak test je kenalah beli satu.. beli banyak krang takut tak guna or tak berkesan..

pastu aku beli garam bukit..untuk jadikan scrub kat kepala..

Cara aku pakai..

pagi aku pakai garam bukit.. letak garam dalam air.. kacau2x pastu bilas kat kepala.. kemudian ambil garam sedikit lagi letak terus kat kepala..buat macam scrub pastu urut2x kepala sikit.. biarlah dalam 1-3 minit ke..ikut mood aku la.. haha

petang aku pakai Shampoo ginger ini..best pakai shampoo ni... bau pun tak de lah busuk mana.. bau halia tetap ada tapi tak kuat but soft sedap je pakai. cecair pun jenis ala transparent..dah habis bilas rambut, terasa licin gitu pakai..walaupun rambut tak berapa nak ada. haha..

Hilangkan kelemumur dengan Syampoo Ginger dan garam
Hilangkan kelemumur dengan Syampoo Ginger
kalau kelemumur kronik aku pakai hari2x...tapi ni dah tak ada kelemumur, so aku pakai selang beberapa hari je. kira 3-4 hari dalam seminggu. .

yang bestnya.. kurang seminggu dalam 3-4 hari dah tak ada kelemumur..boleh kata 99% dah tak ada kelemumur...

pastu aku dah mula perasan .. dah tak de dah aku garu2x kepala lagi.. bila rasa kepala ak ni rasa lembut je..

syukur eksperimen sendiri berjaya... 

kalau korang ada pengalaman mcm aku ni cuba try.. kalau korang ada petua korang sendiri ke.. boleh lah share senang kita berkongsi dengan orang yang ada masalah yang sama. 

3 comments

Ya... Saya pun ada kelemumur, tak teruk sangat.

Rasa nak cuba yang bro kongsi ni. Pasal syampu biasa tak berkesan.

@senasi2020 kalau tak teruk sangat kira oklah.. cubalah mungkin berkesan..:D

terbaik memang ginger ni sangat bagus untuk kesihatan