Thursday, December 21, 2017

Barang pos laju over-loaded punca barang lambat sampai

Ramai org tak faham tugas poslaju..ramai yang kerja poslaju mengeluh sebab barang overloaded dan bila barang sampai lambat tu silalah faham..

kebetulan ramai sekarang yang buat online dan buat sale baru-baru ini sempena 12.12 online revolution juga adalah salah satu faktor poslaju menerima barang terlalu banyak di hantar kepada customer..

Dijangka pulih seperti biasa akhir bulan 12 atau awal bulan 1 2018.

Barang pos laju Loaded punca barang lambat sampai

Sebenarnya kita kena kaji apa tujuan poslaju ni diwujudkan.

Apa bezanya dgn pos biasa. Kalau guna poslaju tapi barang lambat sampai..apa maknanya poslaju?

Kita kena caj brg kerana nk hantar barang dengann cepat. Apakah bila brg berlambak...kita terpaksa terima alasan brg lambat? Pihak poslaju patut sudah ada cara alternatif bila barang-barang yg nk hantar overload.

Barang pos laju Loaded punca barang lambat sampai

Ini adalah status pekerja poslaju sempena sale baru-baru ini..
Aku ni keje kat Poslaju hari hari scan barang lazada, naik murung gak aku buat barang lazada tu, kalau korang dapat kotak kemek ke apa ke maaf lah, kadang lori yang hantar barang tu tak susun elok elok pun longgok je barang dalam tu. Aku pun kesian tengok kotak kemek kemek tu. Kadang kalau barang korang tak sampai maknanya barang korang reject (barcode takleh baca, packaging rosak, plastic koyak, alamat tak lengkap). Sabar lah menunggu eh.


3 comments

sebab ramai yang memilih shopping online skrg ni

@raihanah ramai yang semakin maju kehadapan order online senang..

Sampai sekarang pun masih ada isu nih, barang masih berlambak di pos agaknya. Kesian juga pada pekerja2 yg terlibat.