Perfume Yang wangi Dan Tahan Lama untuk perempuan

Perempuan tak sah selain make up mesti pakai perfume kalau nak keluar mana-mana.. Even kalau nak keluar dengan member pun dia punya semburan wangi tu macam nak bagi satu dewan bau minyak wangi yang perempuan pakai..

Perkara ini normal bagi kaum perempuan yang suka menyembur dari bahu sampai ke bahagian pinggang lagi advance sampai rambut pun nak spray perfume juga..

Perfume Yang wangi Dan Tahan Lama untuk perempuan
Victoria Secret Bombshell
Belum jumpa lagi perempuan yang ada 4 perfume yang berlainan setiap perfume yang ada lain fungsinya..contoh perfume 1 untuk spray nak masuk tandas, perfume 2 pula kalau nak pergi event, perfume 3 plak kalau nak tido spray kat badan, perfume 4 plak buat jumpa member2x je.. 

tengok betapa hebatnya penangan perempuan ini..

Itu belum campur lagi lelaki pun tak kurang hebatnya juga.. nak bergaya mestila wangi sekali. Kalau setakat merapi rambut tak wangi buat apa.. orang pandang jadi tergoda bila dekat pula bau busuk plak terus tak tergoda.. ko rasa? 

Ada je kes macam ini.. nak bagi laki wangi ni takut laki ni kan egonya tinggi pantang juga kalau nak kena tegur walaupun benda kecil..

Kebanyakkan orang yang menjaga penampilan baik lelaki ke perempuan mesti akan perfume supaya lebih konfident bila berhadapan dengan orang ramai..

Perfume pun ada gred ya.. bukan gred A, AAA, AAA semua itu.. Itu semua perfume dari Dubai yang sememangnya takkan tahan lama...

Better beli perfume mengikut garisan antarabangsa 

Gred Perfume

  • PARFUME - Gred yang sangat pekat dan perfume yang biasa di jual adalah dinegara Arab yang kebanyaakann suka bau yang terlalu kuat. 
  • EDP - Tahap kepekatan selepas parfume yang boleh tahan baunya sehingga 12 jam bergantung jenis brand yang dibeli. Lain brand lain ketahanan baunya..contoh Gucci Flora tahan lama sampai 12 jam ke ats manakalah viva la juicy pula tahan sampai 6-8 jam sahaja. Kebiasaan Perfume perempuan gred EDP. 
  • EDT - Tahap kepekatan yang sederhana dan kebiasaan baunya tahan sehinga 4-6 jam. Perfume gred ini kebiasaan untuk lelaki yang sesuai dengan gred EDT memandangkan perfume lelaki mostly berasaskan kayu dan citrus jadinya tak boleh dibuat terlalu pekat. Kalau pekat baunya jadi tengik kalau mengikut panduan antarabanngsa. 
Kalau Arab pula berasaskan minyak yang sememangnya bau jadi tahan lama manakala perfume antarabangsa berasaskan alkohol denat yang khas untuk kosmetik.

Perfume Yang wangi Dan Tahan Lama untuk perempuan
Perfume Bandung

Alkohol Perfume Boleh buat solat ke?

Soalan yang selalu ditanya oleh mereka yang masih ragu-ragu dengan perfume yang ada alkohol.. Benda ini telah lama dibincangkan oleh JAKIM tapi still ramai lagi yang tak tahu.

First kena tahu Alkohol arak lain dengan alkohol denat yang khas untuk kosmetik. Alkohol denat juga terdapat pada syampoo seperti head & shoulder, sabun badan dan kosmetik yang lain..

Ubat-ubatan dan pewangi yang mengandungi alkohol sebagai bahan pelarut adalah tidak najis dan diharuskan sekiranya alkohol tersebut bukan diambil melalui proses pembuatan arak.

Boleh rujuk di JAKIM SAHABAT HALAL

kalau masih ragu-ragu lagi walaupun sudah diterangkan tentang penggunaan alkohol dalam perfume baik tinggalkan dan mereka yang percaya dan confident boleh terus pakai perfume 

Perfume Diispirasikan dari Jenama Antarabangsa

Bagi yang berkemampuan untuk beli perfume yang original untuk kuantiti yang besar bolelah beli perfume yang diinspirasikan dari jenama antarabangsa. 

Kerana perbezaan perfume yang diinspirasikan ini dengan original tidak jauh perbezaannya dan hampir 99% baunya adalah sama. Kalau tak percaya boleh comparekan dengan kedua-duanya original dengan perfume yang diinspirasikan jenama terkenal. 

Jadi jimat duit kat situ dari beli perfume original. 

Bau pun memang dah sama lebih baik ambil perfume yang diinspirasikan dari jenama antarabangsa yang jauh lebih murah.

Senarai Perfume Yang paling Wangi Untuk Perempuan

  1. Gucci Flora
  2. Victoria Secret Bombshell
  3. Versace Bright Crystal
  4. Escada Moon Sparkle
  5. Lancome Miracle
  6. Avril Lavigne Forbidden Rose
  7. Salvatore Ferragamo Icanto Shine
  8. Selena Gomez
  9. Apple Blossom 
  10. Gucci Blossom
  11. Lancome Tresor Midnight Rose
  12. Dior Addict 2
Senarai Perfume Yang paling Wangi Untuk Perempuan
Perfume Yang wangi Dan Tahan Lama untuk perempuan

Senarai Perfume Yang paling Wangi Untuk Lelaki

  1. Paco Rabbane 1 Million
  2. Dunhill Desire Blue
  3. Mont Blanc Starwalker
  4. CH 212 VIP
  5. Giorgio Armani Acqua Di Gio
  6. Hugo Boss
  7. Creed Aventus
  8. Versace Eros
  9. Mont Blanc Legend
  10. Chanel Bleu De Chanel
  11. Polo Blue
  12. Gucci Guilty Intense
Perfume Yang wangi Dan Tahan Lama untuk perempuan
Perfume Yang wangi Dan Tahan Lama untuk lelaki
HARGA ASAL
RM55 Sebotol (35ml)

HARGA PROMOSI SEMPENA HARI MALAYSIA!
RM35 Sebotol  (35ml)
RM60- 2 botol

====

CARA PEMBELIAN

Sebarang tempahan boleh dilakukan melalui WHATSAPP:

Whatsapp: 016-7121795

Saya akan berikan no akaun dan anda hendaklah menunjukkan bukti pembayaran dengan memberikan Tarikh dan masa pembayaran dibuat. Pembayaran dibuat melalui Maybank dan CIMB sahaja.

Saya akan cuba menjawab persoalan anda dengan secepat yang mungkin.