Makan di Raflia & Co Cafe Di Bandar Baru Bangi

Raflia & Co Cafe - kalau sebelum ini nama kafe adalah Orked Lavendar Cafe sekarang dah tukar nama kepada Raflia & Co Cafe tapi tak sure kalau owner pun dah bertukar ke tak..

Tapi apa yang pasti menu kat sini dah bertukar kalau nak dibandingkan dengan menu yang sebelum ini yang agak terhad dengan beberapa menu sahaja. Kali ini ada banyak pilihan dengan western food dan juga kalau nak makan nasi pun ada macam Nasi Ayam kampung, Bulgogi Chicken. 

Makan di Raflia & Co Cafe Di Bandar Baru Bangi


Rasa tak perlu kot nak explain pasalk deko cafe ini sebabnya dekorasi masih sama kekal seperti dulu sesuai kalau nak dating ke or ada meeting pun boleh lepak sini.. 

Menu yang ada di Raflia & Co Cafe

Kalau korang nak makaann western boleh makan kat sini, kalau korang nak makan makanan yang ada nasi pun ada juga disediakan kat sini.. 

Makanan wester macam Chicken Chop, Grilled salmon, Fish and Chips. Selain itu, ada nasi ginger beef, nasi green curry beef dan banyak lagi.

aku order nasi Bulgogi Chicken dan member aku makan chicken Chop.

Makan di Raflia & Co Cafe Di Bandar Baru Bangi
Bulgogi Chicken
Rasa macam mana?

First time sebenarnya makan bulgogi chhicken.. macam makanan korea plak... Rasa Sedapp mcam makan ayam kicap cuma ni lain sikit lagi sedapp.. 

Member aku dia makan chicken chop pun dia kata sedap..

Air pula aku order lemon tea..dia bagi teko terus.. haha.. tak habis minumm. teko tu korang boleh minum 2-3 orang.. 

Harga pun boleh tahan berbaloi juga makan kat sini tak adalah nak cecah sampai RM50 lebih untuk makan 2 orang. Harga aritu makan dalam RM30 lebih macam tu untuk 2 orang makan..

Memang sangat rekomend datang sini makan santai borak2x sambil minum coffee kegemaran dengan kek. 

Boleh terjah Facebook Raflia -> [DISINI]

Alamat Raflia & Co Cafe  - Jalan Medan Pusat 2d, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia