Kalau Ada RM2000 Boleh Buat Bisnes Apa?

Korang kalau ada RM2000 kan, korang nak buat apa dengan duit tu? Ada ke korang buat belanja sakan atau korang berniaga untuk jana lagi pendapatan biar tambah banyak...

Kalau nak berniaga tapi persoalannya nak berniaga apa dengan RM2000 sebagai permulaan.

Kalau Ada RM2000 Boleh Buat Bisnes Apa

Tengok capability Sebelum Berniaga

Sebenarnya kalau ada RM2000, tak tengok pada apa yang dicadangkan. tapi tengok "capability" yang ada pada kita untuk berniaga apa.

kalau katakan kita lebih pada offline (tak reti bab closing + robot + closing whatsapp + sales letter) maka teruskanlah berniaga offile hatta menjual goreng pisang sekalipun (sebab kita expert menjual secara offline).

kalau katakan kita ni suka membasuh dan membersih, maka tawarkan servis mencuci dengan membeli mesin yang mampu membantu perniagaan cuci-cuci.

kadang-kadang ada RM10K pun tapi lepas dicadangkan, dia akan collapse juga sebab dia tak expert dengan bisnes tu..

kat sini ada sorang mamat jual pen je... lepas balik kerja, solat maghrib, isyak... then dia bergerak ke medan selera... smart, wangi, bergaya...

sebulan dalam RM4000 jugaklah income dia. modal baru RM1200...

capability ni setiap orang berbeza-beza macam mereka yang on9 lebih kepada web dan design, offline kepada trading...2 cabang yang sgt berbeza..

yg lebih kuat pada offline, produk plak demand tak pernah habis, letak je orang kenal...kerepek dengan pisang kalau tak kenal aku tak tahu nak cakap apa..haha..

offline yang dibuat ke online macam GPC ni memang bertahun tak dapat income lagi tapi dapat seni untuk apply kat bisnes trading.

macam web & design ni kena bab closing guna open end question memang jenuh nak layan lagi kalau dpat client byk songeh bayar ciput.