Filem The Impossible Yang Menyentuh Perasaan Anda

Filem ini mengisahkan sebuah keluarga yang terselamat dari bencana Tsunami di mana mereka telah terpisah akibat tsunami dan akhirnya mereka telah berjaya kembali bersama dengan pelbagai rintangan yang terpaksa mereka melalui.

Filem The Impossible Yang Menyentuh Perasaan Anda
Filem The Impossible Yang Menyentuh Perasaan Anda
Filem ini bagi aku sangat menarik dan perlu ditonton oleh semua orang di Malaysia kerana:

1) Lakonan hebat yang dilakonkan oleh Naomi Watts sebagai Maria yang dulu pernah berlakon dalam filem KING KONG kalau korang masih ingat, juga pelakon cilik bernama Tom Holland yang pandai melakonkan watak dengan berkesan sekali sehingga mampu membuatkan penonton mengalirkan air mata serta pelakon bernama Ewan McGregor sebagai suami kepada Maria (Naomi Watts).

2) Visual tsunami yang sangat realistik dan tidak nampak seperti cartoon.

3) Filem ini diadaptasi dari kisah benar oleh sebuah keluarga yang akhirnya bersama.

4) Filem ini mampu membuatkan korang mengalirkan air mata tanpa mengira jantina.

5) Filem ini tidak akan mengecewakan korang dan pasti korang terkenang bencana tsunami pada suatu ketika dahulu.

Dari 5 bintang aku kasi 4.3 bintang.

Untuk ulasan yang lebih lanjut berkenaan boleh la korang klik di sini ---> Review filem The Impossible

Untuk download filem The Impossible, korang boleh klik di sini ---> The Impossible (DVD)

4 comments

4.3 bintang ke? Hahah..

Real kan masa wife dia kena hanyut air tu. Pastu dgn badan rabak, kaki rabak. Aduh.. ngilu rasa.

tgk cara ko review mcm mnarik jer...aku nak download la :)

maza baru2 ini menonton ini di dlm format DVD..

maza rasa antara filem2 tsunami yg berada di pasaran, filem ini adalah yang terbaik.

Tsunami yg berlaku yg realistik, bukan plastik.

Paling menyentuh hati tatkala dua beranak itu mengharungi belukar dan kaki ibunya yang bocor serta darah mencurah2...ahak....

psst; dlm ngeri ada bestnya tu.. ihik! ;)

tak tonton lagi.. bz time..
kena tengok jugak nih